.

Pe Marte ninge in fiecare noapte

Publicat de Criss sâmbătă, octombrie 11, 2008


Oamenii de stiinta de la NASA au declarat ca pe Marte ar putea exista ierni albe. Un instrument laser de pe sonda Phoenix a detectat fulgi de nea proveniti din norii aflati deasupra locului unde a aterizat sonda.

Jim Whiteway, liderul cercetatorilor care se ocupa de statia meteorologica a sondei, a declarat ca Phoenix a trimis informatii pe Pamant potrivit carora pe Marte exista zapada, gheata iar norii se formează deasupra ei, desi zapada se vaporizeaza inainte sa atinga solul, informeaza "Daily Mail".

"Nu am vazut niciodata asa ceva pe Marte. Speram ca vom gasi si locuri unde zapada atinge solul", a spus Whiteway. Sonda a gasit, de asemenea, si dovezi ca praful de pe suprafata Planetei Rosii se aseamana, in compozitia lui chimica, cu apa de ocean, confirmand astfel teoria ca pe Marte a existat odata apa lichida, ce a putut sustine viata.

NASA a prelungit misiunea Phoenix pana cand sonda va muri in frigul si intunericul iernii martiene. Sonda a functionat deja mai mult decat se astepta, aceasta fiind adusa pe Marte in luna mai, iar cercetatorii au precizat ca se vor folosi de aceasta pana in ultimul moment. Programata sa dureze 90 de zile martiene, cunoscute drept soli, sonda a functionat peste 120.

Sursa: Presa online

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com