.

Totul despre vedete: Andreea Balan

Publicat de Criss sâmbătă, octombrie 11, 2008

Nume real: Andreea Bălan
Data nasterii: 23 Iunie 1984 (26 ani)
Zodia: Rac
Locul nasterii: Ploiesti
Status marital: necasatorit
Mama: Valeria Balan
Tatal: Sandel Balan
Inaltime: 1,65m
Greutate: 52kg
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: blond
Hobby-uri: informatica, engleza, muzica
Date contactare: ab@andreeab.ro; Pentru organizatorii de evenimente : 0740 294 422 - 0745 402 064 Ramon Cotizo
Site oficial: www.andreeab.ro.

BIOGRAFIE:
Andreea Bǎlan s-a nǎscut pe 23 iunie 1984. Pǎrinţii ei sunt Sǎndel Bǎlan (care a compus şi o parte din piesele trupei Andrè) şi Valeria Bǎlan. Cu toate cǎ a fost singurǎ la pǎrinţi, aceştia au declarat cǎ nu au alintat-o "pentru a nu i se urca la cap". Ca materii şcolare i-au placut engleza si literatura, insǎ s-a simţit atrasǎ şi de algebrǎ şi geometrie.

CARIERA MUZICALA:

Andrè (1999 - 2001)

În 1994 apare pentru prima dată la TV, în cadrul emisiunii "Ba Da, Ba Nu" când avea numai 11 ani, iar doi ani mai târziu îşi lansează primul album solo-"Ameţiţi de fum".

În primăvara anului 1999 lansează alături de Andreea Antonescu primul album al trupei Andrè, "La întâlnire", iar în august obţine trofeul festivalului de la Mamaia cu hitul "Liberă la mare". La scurt timp, lansează al doilea album, "Noapte de vis", iar în noiembrie apare videoclipul celui mai cunoscut single al lor - Noapte de vis (Moşule ce tânăr eşti).

În 2000 apare cel de-al treilea album al trupei, "Prima iubire". De pe album au fost promovate "Prima iubire" şi "Lasă-mă papa la mare". În noiembrie lansează încă un album, "Am să-mi fac de cap", de pe care promovează 3 melodii - melodia care dă titlul albumului, "Flori de tei" şi "Sună-mă". Tot în 2001, trupa obţine trofeul "Otto Bravo" pentru cea mai bună trupă adolescentină. După încă un album în 2001 - "O noapte şi o zi" - trupa se desparte însă nu înainte de a primi 4 discuri de platină şi unul de aur, pentru 1.500.000 de exemplare vândute şi primesc titlul "PRINŢESELE MUZICII DANCE DIN ROMÂNIA."


Cariera solo (2002 - prezent):


În 2002 se lansează solo şi apare videoclipul "Te joci cu mine", după care lansează albumul cu acelaşi nume. Urmând moda Andre - un album, un single - în noiembrie apare videoclipul "Liberă din nou" de pe noul album, cu acelaşi nume. Însă promovarea albumului continuă cu o baladă, maxi-single-ul "Plâng de dor", iar ultimul single a fost "Nopţi de vară", pentru care a primit locul 1 la festivalul de la Mamaia, la secţiunea şlagăre în 2003. "Nopţi de vară" a ajuns până pe locul #75 în topul oficial românesc.

În ianuarie 2004 apare videoclipul "Aparenţe" de pe noul album solo, "Aşa sunt eu", care a fost lansat în luna aprilie a aceluiaşi an. Acesta este cel mai promovat album al Andreei, fiind în total extrase ca single 5 piese - "Aparenţe" (2004), "Oops eroare!" (2004), "Evadez" (2005), "Invidia" (2005) şi balada "O străină" (2005). Tot în 2005 primeşte primul premiu MTV "Premiul pentru cel mai bun site", iar în decembrie cititorii Apropo Tv o desemnează cea mai bună artistă.

În 2006, după o scurtă pauză apare videoclipul "Nu ştiu să fiu numai pentru tine" (feat Keo), iar în noiembrie apare al patrulea album solo - "Andreea B", cel mai apreciat album al ei de critică.

În 2007, în lunile martie şi aprilie participă la emisiunea "Dansez pentru tine". În iunie lansează al doilea videoclip de pe "Andreea B", "Prinde-mă, Aprinde-mă!". În octombrie şi noiembrie participă în Mexic la finala mondială "Dancing around the world", unde participă 11 ţări, fiecare cu o pereche reprezentantă, şi iese pe locul #2. Pe parcursul concursului Andreea canta o melodie intitulata "Baby get up and dance" cu care cucereste inimile mexicanilor si obtine un contract cu EMI Mexic.In ianuarie 2008 piesa va intra pe posturile de radio din Mexic. Pe 3 martie, Andreea a filmat un videoclip pentru piesǎ. Melodia a fost lansatǎ în cadrul show-ului din Mexic şi a fost compusǎ de Yorgos Benardos, Keo şi Cornel Ilie. Regia clipului îi aparţine lui Dragoş Buliga cel care a realizat majoritatea videoclipurilor artistei. Clipul este unul de imagine. Single-ul nu face parte de pe "AndreeaB" şi în premierǎ, melodia a intrat în Romanian Top 100 înainte de a fi lansatǎ şi fǎrǎ a beneficia de un clip. Videoclipul se axeazǎ pe dans şi mişcǎri de jive deoarece regizorul a dorit sa lege experienţa Andreei din Mexic de acest nou material.

Reacții: 
2 comentarii
 1. Anonim Said,

  sunt ce-mai mare admiratoare a ta si me-a placut toate melodiile pe care le-ai cantat de cand te-ai lansat in trupa Andre si acun in cariera ta solo,esti ce-ami tare.............felicitari si nu te lasa astept cu nerabdare un nou videoclip.te pwp,

  Posted on 25 decembrie 2009, 21:36

   
 2. Anonim Said,

  sunt o admiratoare de-a ta si imi place melodiile tale atat din trupa andre cat si din cariera ta solo.tine-o tot asa.te pwp.

  Posted on 10 septembrie 2011, 12:03

   

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com