.

O tanara a trait timp de patru luni fara inima

Publicat de Criss sâmbătă, noiembrie 29, 2008


O adolescenta in varsta de 14 ani, din SUA, a supravietuit timp de patru luni fara inima. Ea a fost tinuta in viata de un dispozitiv artizanal de pompare, pana ce s-a putut face un transplant de inima.

D'Zhana Simmons a declarat ca experienta prin care a trecut - supravietuirea unui timp atat de indelungat cu o masina care ii pompa sangele - a fost "inspaimantatoare", informeaza Miami Herald.

"Nu stii niciodata cand se strica. Era ca si cand nu as fi existat", a declarat ea la conferinta de presa, organizata la centrul medical al Universitatii din Miami

Adolescenta suferea de cardiomopatie dilatativa, o boala in care inima pacientului este slabita si nu mai pompeaza suficient sange.

Ea a suferit unui transplant pe 2 iulie, dar noua inima nu a "functionat" si a fost inlaturata. Drept urmare au fost implantate doua pompe realizate de compania Thoratec din Pleasanton, California. Doctorii au implantat o noua inima pe 29 octombrie.

"De fapt, ea a trait 118 zile fara o inima, circulatia fiind realizata de cele doua pompe", a explicat doctorul Marco Ricci. In aceasta perioada, Simmons se putea misca, dar a fost internata.

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com