.


Indiferent de partidul care va ocupa prima pozitie dupa numararea toturor voturilor, niciunul dintre acestea nu va reusi sa adune suficiente procente pentru a putea forma singur viitorul Guvern. De aici rezulta cateva scenarii de combinatii politice care sa duca la formarea unei noi majoritati parlamentare. Negocierile se vor duce, in zilele urmatoare, in jurul catorva variante posibile.

Varianta A. Partidul Democrat-Liberal incepe negocierile cu PNL, asa cum a lasat, deja, sa se inteleaga. Impreuna cu liberalii oamenii lui Emil Boc ar strange putin peste 51%. O majoritate la limita, pentru ca de regula trebuie sa ai o marja de cateva procente in Parlament asta ca sa nu fi incurcat de cei care absenteaza.

Varianta B. In cazul in care vor intra la guvernare, maghiarii din UDMR isi vor aduce un aport de aproape sapte procente. Impreuna cu minoritatile, posesoare a inca 5%, ar rezulta o majoritate confortabila de 62%

Varianta C. PD-L poate sa forteze si un Guvern minoritar in care sa coopteze doar UDMR si sa aiba sustinerea minoritatilor, adica o majoritate de 44%.

Varianta D. PSD negociaza cu liberalii, impreuna cu care ar strange 52%. Daca adaugam UDMR si minoritatile rezulta un total de 63%.

Varianta E. PD-L ar putea forma guvernul cu PSD. Cele doua partide au o majoritate confortabila de 67%. Inca o solutie a ecuatiei ar putea fi PD-L plus PSD plus UDMR plus minoritatile, de unde ar rezulta la un confortabil 78%.

Varianta F. Un Guvern de uniune nationala.
Sursa : PresaOnline.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com