.

Bavaria scoate de pe tarabe “ziarele naziste”

Publicat de Criss luni, ianuarie 26, 2009


Oficiali din landul Bavaria au ordonat săptămâna trecută interzicerea republicării unor ziare din perioada naţional-socialistă a Germaniei. A fost pornită şi o anchetă care să descopere dacă au fost violate drepturi de autor sau a fost încălcată legea care interzice “simbolurile naziste”.

Ministerul de justiţie din Bavaria a declarat că reproducerea unor articole din “Voelkische Beobachter” în publicaţia proiect “Zeitungszeugen” nu este permisă. În consecinţă, toate copiile au fost retrase vineria trecută de pe tarabe. 

În Germania, reproducerea “simbolurilor naziste” este interzisă dacă acest lucru nu se face în scopuri educaţionale sau pentru cercetare ştiinţifică. În acelaşi timp, Bavaria deţine drepturile de autor asupra “Voelkische Beobachter” şi a altor publicaţii naţional-socialiste, inclusiv cartea “Mein Kampf” scrisă de Adolf Hitler.

Reprezentanţii proiectului “Zeitungszeugen” au insistat că republicarea textelor de epocă nu încală legea deoarece sunt însoţite de comentarii şi analize realizate de istorici

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.