.

A doua cadere a Bastiliei

Publicat de Criss joi, ianuarie 29, 2009


Circa 15.000 de persoane au manifestat, duminica, la Paris, in favoarea vietii, impotriva avortului si eutanasiei, intr-un eveniment de o amploare deosebita.

Manifestanti din 10 tari, printre care si Romania, au raspuns apelului unui colectiv de asociatii si grupari provita, cerand ca Europa unita sa apere si sa respecte viata incepand cu momentul conceptiei si pana la moartea naturala.

Francezi precum si delegati ai unor organizatii laice sau ordine religioase din Spania, Italia, Polonia, Irlanda, Slovacia, Germania, Austria si Romania au marcat astfel cea de-a cincea editie a „marsului pentru viata”, cea mai mare manifestatie pro-life din Europa, desfasurata anual in capitala Frantei.

Participantii, in marea majoritate tineri si foarte tineri, au purtat inscriptii in diferite limbi cu mesaje precum „Avort, eutanasie - ajunge”, „Marsul vietii”, „Europa – apara viata!”, „Nu va atingeti de viata – viata este sacra” sau „Primul dintre drepturile omului este dreptul la viata”.

Marsul s-a desfasurat pe una din arterele importante ale Parisului, intre Piata Republicii si Piata Bastiliei. Pe tot parcursul evenimentului, participantii au cantat si scandat neobosit, antrenand impreuna cu ei si multi trecatori. Ajunsi la punctul terminus al traseului, manifestantii au luat cu asalt coloana din centrul pietei - unde acum mai bine de doua secole se inalta Bastilia, simbolul represiunii - inconjurand-o cu bannerele, pancartele si steagurile lor.

In numele organizatorilor, Paul Ginoux a denuntat, intr-o declaratie pentru AFP, presiunile facute de organismele unionale asupra ultimelor trei tari europene care respecta viata umana, Irlanda, Malta si Polonia. Paul Ginoux a amintit si criza demografica tot mai acuta in care liberalismul de stanga a aruncat Europa. In mod simbolic, dar deloc intamplator, a spus el, manifestatia are loc in Franta, singura tara din Europa in care natalitatea atinge pragul de inlocuire a populatiei (2,1 copii/femeie), in toate celelalte state de pe continent inregistrandu-se scaderea si imbatranirea acuta a populatiei.

La invitatia colectivului „30 de ani sunt de ajuns!” in Franta s-a aflat si o mica delegatie din Romania. Presedintele si vice-presedintele Asociatiei Pro-Vita - Filiala Bucuresti s-au molipsit la randul lor de energia si devotamentul miilor de tineri iesiti pe strazile Parisului si au profitat de ocazie pentru a cunoaste sau a strange legaturile cu organizatii similare din alte tari.

Manifestatia din 2009 vine intr-un moment dificil pentru miscarea prolife internationala, la doar cateva zile dupa investirea in SUA a lui Barack Obama, considerat de unii drept cel mai pro-avort presedinte american. In a treia zi a mandatului sau, Obama a abrogat un decret care interzicea finantarea din fonduri publice a organizatiilor pro-avort care actioneaza in afara SUA („politica Mexico City”). De asemenea, presedintele SUA este asteptat sa semneze in scurt timp cea mai radicala lege privind avortul de la legalizarea acestuia, in 1973. Sursa: Altermedia Romania

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.