.

Episcopul care a negat Holocaustul va trebui sa taca

Publicat de Criss vineri, ianuarie 30, 2009


Episcopul Bernard Fellay, superior general al Societăţii Sf. Pius al X-lea, a cerut public iertare pentru declaraţiile privind Holocaustul făcute de unul dintre Episcopii societăţii, informând de asemenea că prelatului i-a fost interzis să mai vorbească pe viitor pe această temă.

Episcopul Richard Williamson (foto), într-un interviu înregistrat în noiembrie, redifuzat miercurea trecută de televiziunea suedeză, pretindea că dovezile istorice nu susţin gazarea evreilor în număr aşa de mare în lagărele de concentrare naziste.

După câteva zile Papa Benedict al XVI-lea ridica excomunicarea pentru Episcopul Wiliams, precum şi pentru Episcopul Fellay şi ceilalţi doi consacraţi de Arhiepiscopul Marcel Lefebvre în 1988, fără acord papal. Actul a vizat avansarea în procesul de vindecare a diviziunilor dintre Societate şi Vatican produse de respectivele consacrări episcopale.

“Este evident că un Episcop catolic nu poate să vorbească cu autoritate eclezială dacă nu este o problemă de credinţă sau de morală”, a spus Episcopul Fellay. “Fraternitatea noastră nu pretinde vreo autoritate în alte domenii. […] Cu mare tristeţe recunoaştem măsura în care violarea acestui mandat a dăunat misiunii noastre. Declaraţiile Episcopului Williamson nu reflectă în nici un caz poziţia Societăţii noastre.”

Episcopul Fellay a mai spus că Episcopului Williamson i s-a interzis să mai se exprime pe astfel de teme în viitor. Apoi superiorul general a cerut “iertare Pontifului Suprem şi tuturor oamenilor de bună voinţă pentru consecinţele dramatice ale acestui act”. Sursa: Catholica

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.