.

Hamas a ucis peste 100 de colaborationisti palestinieni

Publicat de Criss luni, ianuarie 26, 2009


De Bataiosu

In cursul războiului din Fâşia Gaza, Hamas a lichidat peste 100 de colaborationişti palestinieni care au sprijinit ofensiva aeriană şi terestră israeliană, iar alte zeci de suspecţi de colaboraţionism au fost arestaţi, informează cotidianul spaniol El Pais, citat de Agerpres, si preluat de Adevarul.

Potrivit ziarului, la 1 ianuarie 2009, în primele zile ale atacurilor aeriene israeliene, militanţii mişcării Fatah din Fâşia Gaza au ieşit în stradă împărţind bomboane populaţiei - un mod tradiţional de a-şi exprima bucuria - întrucât credeau că regimul Hamas nu va rezista mai mult de câteva zile. Alţii au ieşit cu arma în mână, căutând să ocupe puncte strategice. 

Hamas îi acuză pe militanţii Fatah din Fâşia Gaza şi pe colaboraţionişti că au iluminat cu raze laser obiectivele bombardate, au supravegheat casele liderilor islamişti şi chiar au deschis focul asupra lor.

Pedeapsa tradiţională pentru colaboraţionişti este un glonte în picioare, dar peste o sută au fost asasinaţi cu cruzime şi zeci de alţi suspecţi au fost arestaţi, fiind supuşi torturilor şi unor interogatorii deosebit de dure.

Cotidianul Italian Corriere della Sera a dezvăluit în ediţia sa electronică de joi că subsolul spitalului Shiffa din oraşul Gaza a fost transformat în centru de interogatorii pentru colaborationiştii transferaţi din închisoarea Saraj.

Hamas a acuzat Autoritatea Palestiniană că a dezlănţuit la rândul ei o campanie de prigoană împotriva militanţilor săi din Cisiordania, arestând în ultimele 24 de ore circa 30 dintre aceştia.

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.