.

Imigranti romani din Italia, atacati de neofascistii

Publicat de Criss miercuri, ianuarie 28, 2009


Mai multi demonstranti neofascisti au atacat imigranti romani si albanezi in Guidonia, unde zilele trecute a fost comis un viol in legatura cu care un roman este principalul suspect.

La Roma, autoritatile au decis zilele trecute sa plaseze in arest la domiciliu un tanar roman in varsta de 22 de ani acuzat ca ar fi violat o fata de 25 de ani, informeaza Financial Times.

Aceasta decizie a generat o polemica aprinsa. Primarul Gianni Alemanno a vorbit de un “semnal gresit”, cerand justitiei “sa revoce arestul la domiciliu al acuzatului si sa opteze pentru un proces rapid, care sa stabileasca definitiv responsabilitatea si sa garanteze, astfel, pedeapsa”.

O adevarata furtuna politica a izbucnit pe tema conunitatii de romi [Nota FrontPress: tigani] din Italia, dupa ce mai multe violuri comise recent l-au determinat pe premierul Silvio Berlusconi sa sugereze desfasurarea a 30.000 de militari pe strazile oraselor italiene, pentru combaterea infractionalitatii in crestere, in legatura cu care populatia invinuieste imigrantii.

Deschiderea granitelor europene a adus numerosi tigani romani in Italia si au aparut imediat tensiunile politice. Unele grupuri religioase estimeaza ca 50.000 de tigani romani au sosit in ultimii ani, adaugandu-se miilor deja prezenti in Italia si veniti din fosta Iugoslavie.

Berlusconi a sugerat desfasurarea de militari suplimentari in urma a doua violuri comise langa Roma. Politia totusi nu a identificat suspectii ca fiind tigani, dar a perchezitionat 47 de tabere ilegale, in cautarea vinovatilor, si “un roman” a fost arestat, potrivit presei locale. Sursa: Ziare.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.