.


Oamenii de ştiinţă le dau albinelor cocaină pentru a studia cum reacţionează creierul acestora la droguri şi pentru a trata dependenţa la oameni, potrivit Daily Mail.
Cercetătorii au găsit similarităţi între albine şi oameni, în sensul că judecata lor este alterată de cocaină. "Este prima dată când se demonstrează că drogul are efect asupra insectelor", a spus Andrew Barron, co-autorul unui raport publicat în Journal of Experimental Biology.

Barron a aplicat mici doze de cocaină pe spatele albinelor înainte ca ele să iasă în natură, să caute polen. În mod normal, când albinele se întorc în stup, perfomează un dans prin care îşi comunică unde au găsit hrană şi cât este de gustoasă. Cercetătorii au descoperit că albinele drogate au fost mult mai agitate decât în mod obişnuit şi păreau să experimenteze aceeaşi plăcere indusă oamenilor de droguri. "Am descoperit că albinele reacţionează la cocaină într-un mod similar oamenilor, drogul le modifică albinelor comportamentul", a spus doctorul Barron.

Acesta speră să descopere cum cocaina afectează albinele, pentru a găsi mecanismele implicate în dependenţa oamenilor de droguri. Mai mult, Barron vrea să descopere dacă drogul are acelaşi efect devastator asupra albinelor precum se întâmplă în cazul oamenilor. "Bazându-ne pe rezultatul acestui experiment, am putea dezvolta tratamente pentru a preveni sau trata dependenţa de droguri", a conchis Andrew Barron.

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.