.

Preot italian: Camerele de gazare naziste erau pentru dezinfectie

Publicat de Criss vineri, ianuarie 30, 2009


Camerele de gazare din lagarele de concentrare naziste erau folosite pentru dezinfectare, a afirmat un preot italian, precizand ca nu stie daca acestea au provocat sau nu decese.

“Stiu ca au existat camere de gazare cel putin pentru dezinfectie, dar nu as sti sa spun daca au provocat decese sau nu, pentru ca nu am aprofundat problema”, a declarat preotul Floriano Abrahamowicz intr-un interviu pentru cotidianul Tribuna din Treviso.

Abrahamowicz, liderul comunitatii integriste catolice a Fratiei Sfantului Pius al X-lea pentru nord-estul Italiei, a facut aceste declaratii dupa scandalul provocat de episcopul Richard Williamson, a carui excomunicare a fost anulata de Papa, desi acesta facuse declaratii controversate cu privire la Holocaust, informeaza AFP.

Intr-un interviu acordat televiziunii suedeze difuzat in urma cu o saptamana, Williamson declarase: “Cred ca nu au existat camere de gazare (…) Cred ca intre 200.000 si 300.000 de evrei au murit in lagarele de concentrare, dar niciunul in camere de gazare”.

“Williamson a fost cu siguranta imprudent sa se pronunte asupra chestiunilor tehnice”, a spus Floriano Abrahamowicz care, subliniind ca el insusi este de origine evreiasca, a dat asigurari ca “este imposibil ca un catolic sa fie antisemit”. Preotul italian vede in aceasta polemica o manevra “impotriva Vaticanului”.

“Ceea ce se poate critica in ceea ce priveste tragedia Holocaustului este ca i se acorda suprematie prin comparatie cu alte cazuri de genocid. Daca monseniorul Williamson ar fi negat la televiziune genocidul a 1,2 milioane de armeni comis de turci, nu cred ca ziarele ar fi vorbit despre declaratiile sale in acelasi mod”, a adaugat preotul italian. Sursa: Ziare.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.