.

Rabin israelian: Palestinienii ne sunt dusmani de moarte

Publicat de Criss vineri, ianuarie 30, 2009


Într-o broşură înmânată soldaţilor israelieni care se pregăteau să intre în Gaza se sugerează că cruzimea poate fi câteodată o virtute şi că palestinienii sunt duşmanii de moarte ai evreilor.

Broşura a fost publicată special pentru operaţiunea „Plumb Turnat“ şi se bazează pe învăţăturile rabinului ultraortodox Shlomo Aviner (foto). În-tr-una din secţiuni, rabinul îi compară pe palestinieni cu filistinii, descrişi în Biblie drept o ameninţare la existenţa poporului lui Israel.

Într-un alt pasaj, Aviner îl citează pe filozoful medieval Maimonides care spune că „nu trebuie căzut pradă ispitei nebuniei gentililor (neevreilor - n.red.) care au milă pentru cei cruzi“.

Breaking the Silence, un grup de foşti soldaţi israelieni, susţine că astfel militarilor le este indicat să nu respecte normele internaţionale privind conflictele armate menite să protejeze civilii şi cere demiterea rabinului-şef al armatei, generalul de brigadă Avi Ronzki.

Noul emisar american în Orientul Mijlociu, George Mitchell, a declarat miercuri că acordul de încetare a focului din Gaza trebuie “extins şi con­solidat” şi a adăugat că SUA vor “lua o serie de iniţiative” în Orientul Mijlociu. Sosirea lui Mitchell în Orient a coincis marţi cu o intensificare a violenţelor în Fâşia Gaza, prima de la acordul de încetare a focului. Sursa: A.D. - Cotidianul

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.