.

Romania a furnizat arme Israelului

Publicat de Criss vineri, ianuarie 09, 2009Franta, Germania si Romania sunt principalii exportatori europeni de armament in Israel, mai multe state membre UE exportand arsenal in valoare de 200 de milioane de euro in statul evreu.

Potrivit unui raport pe anul 2007, 18 state europene au autorizat 1.018 licente privind vanzarea de armament catre Israel, in valoare de 199.409.348 euro, arata Evenimentul Zilei.

Doar Romania a emis licente de export in valoare de 17 milioane de euro, in timp ce Franta a emis licente in valoare de 126 milioane de euro, iar Germania in valoare de 28 de milioane.

Liderii israelieni vor decide miercuri daca sa ordone sau nu armatei sa patrunda in centrele urbane din Fasia Gaza, punctul culminant al ofensivei israeliene din teritoriul palestinian.

Dupa o ofensiva aeriana de o saptamana, trupele si tancurile statului evreu au inceput sambata invazia teritoriului controlat de Hamas, avand mai multe ciocniri cu gherilele palestiniene, dar fara a avansa dincolo de periferia orasului Gaza.

Liniste trei ore pe zi

Israelul isi va inceta bombardamentele din Gaza timp de trei ore in fiecare zi pentru a permite rezidentilor din teritoriul palestinian sa se aprovizioneze cu alimente, apa si medicamente.

Anuntul survine dupa ce autoritatile israeliene au decis deschiderea unui “coridor umanitar” in Gaza.

Ofensiva israeliana din Fasia Gaza s-a soldat cu nu mai putin de 635 de morti, cel putin 159 dintre ei fiind copii. Sursa: Ziare.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.