.

Stirile “naziste” revad lumina tiparului in Germania

Publicat de Criss sâmbătă, ianuarie 10, 2009


La aproape 70 de ani de la începerea celui de al doilea război mondial, un proiect editorial britanic a început republicarea de articole din acea perioadă, împreună cu analize istorice ale acestora. Fiecare număr al ”Zeitungszeugen” (Ziarele martor) va include texte din perioada 1933-1945 şi va fi vândut pe teritoriul Germaniei.

Experţii vor restaura şi scana publicaţii precum “Der Angriff” (de orientare naţional-socialistă), “Der Kampfer” (de orientare comunistă) şi “Deutsche Allgemeine Zeitung” (de orientare conservatoare). Sunt luate în vizor şi publicaţii din Paris, Praga, Viena sau Budapesta.

Publicistul Peter McGee a coordonat proiecte similare în alte opt state europene. “În calitate de publicist străin care se avântă într-o zonă în mod clar sensibilă, ar fi arogant din partea mea să spun dacă acest demers este corect sau nu”, a declarat acesta. “Nu pretind că aş fi un expert în istoria Germaniei şi de aceea am dorit doar să creez o platformă de discuţie”, a mai precizat McGee. Sursa: frontpress.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.