.

Ahmadinejad: Marile puteri sa “invete sa se adreseze respectuos”

Publicat de Criss sâmbătă, februarie 07, 2009


Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad (foto), sfătuieşte marile puteri “să înveţe să se adreseze respectuos altor popoare” pentru a fi ascultate, a relatat joi agenţia Fars.

“Învăţaţi să vă adresaţi respectuos altor popoare, pentru ca poporul iranian, pacifist şi cultivat, să vă respecte”, a declarat Ahmadinejad. “Noi suntem adepţii dialogului (…). Ascultăm pe toţi cei din lume care au o poziţie justă şi propuneri pentru soluţionarea problemelor lumii”, a adăugat el. “Epoca tiraniei voastre a luat sfârşit” odată cu Revoluţia Islamică, a mai afirmat acesta.

Teheranul refuză să se supună exigenţelor Consiliului de Securitate al ONU, care cere o suspendare a activităţilor sale nucleare.

Marile puteri (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania), care încearcă să convingă Iranul să îşi suspende programul de îmbogăţire a uraniului, au “primit favorabil”, miercuri, în Germania, “voinţa administraţiei americane de a demara discuţii cu Iranul, aşa cum a fost exprimată de preşedintele (Barak) Obama”.

La rândul său, preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, care va participa, la acest sfârşit de săptămână, la Conferinţa Internaţională pe tema Securităţii, la Munchen, a afirmat că “eşecul Statelor Unite în Liban şi în Irak sunt semne ale sfârşitului unilateralismului american”.

Vicepreşedintele american, Joe Biden, va participa, de asemenea, la reuniunea de la Munchen, dar nici o întâlnire cu delegaţia iraniană nu a fost programată.

Acesta a adăugat că plasarea primului satelit iranian pe orbită arată că “poporul iranian va continua calea sa, în pofida sancţiunilor” internaţionale impuse Iranului.

Iranul a anunţat, marţi, că a plasat pe orbită un satelit, Omid (Speranţă), de fabricaţie iraniană 100 la sută, cu ajutorul unei rachete proprii Safir-2. Sursa: Mediafax

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.