.

Armata americană va fi pe jumătate robotizată până în 2015

Publicat de Criss duminică, februarie 08, 2009


LONG BEACH, SUA / 01:45, 6.02.2009

Roboţi fără milă vor constitui armatele viitorului şi până în 2015 armata americană va avea unităţi formate jumătate din oameni şi jumătate din roboţi, a avertizat un cercetător american, la salonul Technology, Entertainment and Design (TED) din California.

"Suntem într-un punct de cotitură în ceea ce priveşte războiul, ca la invenţia bombei atomice", a afirmat miercuri Peter Singer, autor al unor lucrări cu privire la conflictele armate, avertizând că utilizarea roboţilor permite uneori salvarea vieţilor militarilor, dar riscă să exacerbeze violenţele din cauza lipsei de empatie.

Armata americană îşi recrutează deja soldaţii utilizând simulatoare de război şi anumite instrumente pentru comanda armelor reale par să semene cu manetele jocurilor video. În plus, avioane fără pilot şi roboţi de deminare sunt deja frecvent utilizaţi în zonele de luptă.

"Statele Unite au un avans în ceea ce priveşte roboţii militari, dar în domeniul tehnologiei nu există avans definitiv", a precizat Singer. "Rusia, China, Pakistanul şi Iranul lucrează la programe de roboţi militari".

Singer a avertizat însă că roboţii nu au nici compasiune, nici milă şi îi scutesc pe soldaţi de orori pe care fiinţele umane ar putea încerca să le evite.

Există de asemenea o legătură "perturbatoare" între roboţi şi terorism, adaugă cercetătorul, notând că "nu este necesar să convingi roboţii că vor obţine 72 de fecioare (...) pentru a se arunca în aer".

Roboţii au de asemenea capacitatea de a înregistra totul, datorită camerelor de filmat, ceea ce va permite publicarea unor imagini pe site-uri ca YouTube.

"Acest lucru transformă războiul în divertisment, uneori în muzică", apreciază cercetătorul.

Dar designerul din domeniu David Hanson dă asigurări că se străduieşte să creeze roboţi dotaţi cu empatie.

"Având în vedere că maşinile sunt tot mai capabile să ucidă, dotarea lor cu empatie ar putea oferi speranţă pentru viitorul nostru", a declarat el, arătând un bust de robot cu înfăţişarea lui Albert Einstein, capabil să creeze contact vizual şi să imite expresii umane.

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.