.

Asociatie de suporteri gay pentru Barca

Publicat de Criss sâmbătă, februarie 14, 2009


De pe Opinii Libere

Barcelona va fi in weekend gazda reuniunii tuturor asociatiilor de suporteri gay din Europa. La aceasta reuniune este asteptata prezenta a mai multor “microbisti” gay din Germania, Irlanda, Anglia, Franta si Elvetia.

Cu acest prilej presedintele echipei de fotbal FC Barcelona, Joan Laporca, va inagura prima asociatie de suporteri homosexuali ai formatiei catalane. Aceasta “pena” este de altfel si prima de acest gen din Spania.

Presedintele grupului de homosexuali, Josep Ribes, a declarat: “Ne place Barca, fotbalul, si suntem gay. De aceea am decis sa fondam Asociatia Blaugrana de gay si lesbiene. Stiam ca in tari precum Germania, Franta sau Elvetia exista asociatii de suporteri de acest gen si credem ca sunt necesare pentru a lupta impotriva homofobiei pe stadioane”.

Ribes considera ca sportul rege discrimineaza homosexualii si cere sa fie luate masuri: “S-a reusit eradicarea insultelor rasiste si strigatul maimutei de pe stadioane, dar in continuare se insulta homosexualii. Chiar daca tin cu Barca, ma indigneaza faptul ca se striga: Guti, poponarule”.

Stereotipurile sunt si ele frecvente in tribune: “Multa lume crede ca noi homosexualii mergem la meciuri sa vedem picioare frumoase, dar nu este asa. Dupa aceasta regula, stadioanele de fotbal feminin ar fi pline de heterosexuali”.

Justin Fashanu, singurul care a recunoscut

Fostul fotbalist englez al lui Nottingham a fost unicul fotbalist de elita care si-a recunoscut homosexualitatea, in 1990. In 1998, la varsta de 37 de ani, s-a sinucis dupa ce a fost acuzat de abuz sexual.

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.