.

Diplomat sud-african acuzat de “antisemitism”

Publicat de Criss marți, februarie 03, 2009


Conform unor declaraţii oficiale de la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul adjunct de externe sud-african a fost adus în faţa unui organ naţional pentru drepturile omului în urma declaraţiilor sale conform cărora „banii evreieşti” controlează Statele Unite.

Se pare că Fatima Hajaig (foto) a declarat în cadrul unui miting politic de acum două săptămâni, desfasurat in Johannesburg, că evreii „controlează America, indiferent de guvernul care este la putere, republican sau democrat, indiferent dacă este condus de Barak Obama sau George Bush”.

Conform celor care o acuză, ea ar fi adăugat : „Controlul Americii, la fel ca şi controlul multor ţări vestice, este în mâinile finanţelor evreieşti”.

Scandalizaţi de aceste declaraţii, membrii Consiliului Reprezentanţilor Evreilor din Africa de Sud (auto-etichetat drept grup ce activează pentru drepturile civile) a depus o plângere împotriva lui Hajaig la comisia drepturilor umane.

„Am trimis Comisiei Pentru Drepturile Omului plângerea noastră oficială referitoare la declaraţiile inacceptabile ale ministrului”, a declarat pentru AFP Zev Krengel, şeful grupului. „Vorbele ministrului sunt incorecte, inflamatoare şi inacceptabile. Credem ca în tânăra noastră democraţie şi în secolul al XXI-lea să învăţăm să respectăm drepturile celorlalţi şi să ne abţinem de la astfel de declaraţii antisemite.”

Vincent Moaga, purtătorul de cuvânt al Comisiei, a confirmat primirea plângerii, dar nu a putut oferi un termen limită pentru procesarea acesteia.

Ronnie Mamoepa, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a refuzat să dea detalii refertioare la caz, însă a făcut o declaraţie generică conform căreia guvernul sud-african „s-a angajat să lupte împotriva tuturor formelor de rasism, cu toate ramificaţiile sale, inclusiv antisemitismul”. Sursa: frontpress.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.