.


Ambasadrul Kirghiztanului la Moscova s-a întâlnit a doua oară cu liderul organizaţiei ultra-naţionaliste Uniunea Slavă în speranţa ajungerii la o înţelegere în privinţa ostilităţilor îndreptate împotriva muncitorilor kirghizi din Rusia.

Diplomatul Raimkul Attakurov a anunţat pe site-ul său că a avut o întrevedere cu Dmitry Dyomushkin, liderul Uniunii Slave, care s-a desfăşurat “într-o atmosferă prietenoasă”. Cei doi au fost de acord “că este nevoie de un dialog constructiv bazat pe respect reciproc”.

Attakurov şi-a justificat acţiunea în faţa jurnaliştilor din ţara natală spunând că “în Moscova au avut loc un număr ridicat de atacuri brutale împotriva cetăţenilor cu trăsături asiatice, inclusiv kirghizi”. Ambasada Kirghiztanului a trimis note oficiale în legătură cu aceste aspecte ministerului rus de externe, parlamentului, Biroului Federal pentru Migraţie, procuraturii, ministerului de interne şi organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului. În ciuda acestor eforturi diplomatice, atacurile au continuat şi astfel Raimkul Attakurov a decis să caute “soluţii neconvenţionale” pentru rezolvarea acestei probleme.

Aceste întâlniri au fost criticate dur de unele organizaţii neguvernamentale liberale, dialogurile dintre naţionaliştii radicali şi ambasador fiind condamnate drept “flirturi cu neo-nazişti”. Sursa: frontpress.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.