.

India va lansa pe piata “laptopul de 10 dolari”

Publicat de Criss marți, februarie 03, 2009


Guvernul indian va demara pe 3 februarie o campanie care are ca scop popularizarea computerelor în rândul persoanelor sărace şi va lansa pe piaţă un laptop, care va costa doar 10 dolari.

Laptopul are integrat un sistem Wi- Fi şi 2 GB memorie RAM. Nu se ştie încă ce sistem de operare va folosi şi probabil nu va putea fi catalogat drept un computer “frumos şi elegant”, dar la un asemenea preţ nimeni nu se plânge.

Pe de altă parte, este adevărat şi că preţul final al va ajunge la 20 de dolari şi că mulţi consideră că laptopurile vor fi de fapt mai mult nişte e-book-uri, dar cu ajutorul lor indienii de rând vor putea să editeze text, să citească texte electronice şi să se conecteze la internet. Cel mai important este că ele au mari şanse să îşi atingă scopul, acela de a le face cunoştinţă indienilor cu lumea computerelor.

Programul guvernamental a fost conceput în replică la programul propus de Massachusetts Institute of Technology, “un laptop pentru fiecare copil”, care a fost considerat neprofitabil. MIT a lansat atunci “laptopul de 100 de dolari”, însă preţul lui final, care ajungea la aproape 200 de dolari, era prea mare pentru piaţa indiană. Sursa: Antena 3

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.