.

Legea stocarii datelor telefonice ajunge la CCR

Publicat de Criss sâmbătă, februarie 07, 2009


Legea privind stocarea datelor telefonfice ajunge la CCR, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Comisariatul pentru Societate Civila in cadrul unui proces pe care il are cu o companie de telefonie mobila.

Comisariatul pentru Societatea Civila a anuntat, joi, ca va cere CCR “anularea” legii privind stocarea datelor telefonice, prin ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate in cadrul unui proces pe care il are cu o companie de telefonie mobila, informeaza NewsIn.

Potrivit comisarului general al organizatiei, Ioan Prodan, Comisariatul pentru Societatea Civila a chemat in instanta compania Orange, cu care are contract pentru prestarea de servicii de telefonie mobila, pentru ca aceasta sa fie obligata sa respecte clauzele contractuale ce privesc confidentialitatea convorbirilor telefonice.

Astfel, organizatia sustine ca se va folosi de acest proces pentru a ridica o exceptie de neconstitutionalitate pentru Legea 298 privind retinerea datelor convorbirilor telefonice.

“Vrem sa ridicam exceptia de neconstitutionalitate si sa transferam procesul la Curtea Constitutionala, cerand Curtii anularea legii”, a declarat Ioan Prodan, care a adaugat ca primul termen al procesului cu Orange va fi joi, la sectia 6 Comerciala a Tribunalului Bucuresti.

In exceptia de neconstitutionalitate pe care o va ridica, Comisariatul arata ca Legea 298 nu ar respecta dispozitiile mai multor articole din Constitutie care reglementeaza drepturi fundamentale ale omului: articolul 28, privind secretul corespondentei, articolul 26 privind viata intima familiala si privata, articol 25 privind libera circulatie si articolul 30 privind libertatea de exprimare.

Comisarul general Prodan considera ca Legea 298 face din “fiecare cetatean roman un posibil infractor”.

“Prin aceasta lege se aduce o atingere grava in primul rand cetateanului de rand pentru ca fiecare cetatean prin aceasta lege poate fi privit ca un infractor. Se incalca demnitatea poporului roman. Este o lege abuziva care incalca niste drepturi constitutionale garantate de statul roman. Este clar ca nu se doreste doar ambalajul bomboanei, ci se doreste si preluarea continutului a ceea ce exista.”, a declarat Prodan, in cadrul unei conferinte de presa.

In plus, Prodan banuieste ca legea va servi intereselor unor persoane corupte care se vor folosi de informatiile si de datele preluate din convorbirile telefonice pentru “a santaja oameni politici sau sau oameni publici in sensul de le schimba optiunea sau de a-i face sa taca”.

Prezent la conferinta de presa, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a spus ca Legea 298 a fost adoptata fara avizul Senatului si a Camerei Deputatilor. “Votul final s-a dat cu o sala aproape goala. Este o lege care a trecut ilegal, prin iuteala lui Bogdan Olteanu. Este o lege care l-ar fi facut invidios pe Stalin”, a spus Vadim Tudor. Sursa: Ziare.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.