.

Moscova este dispusă să îşi reducă arsenalul de rachete nucleare

Publicat de Criss sâmbătă, februarie 07, 2009


Rusia este dispusă să îşi reducă arsenalul de rachete nucleare, în conformitate cu interesele sale naţionale şi cu condiţia continuării negocierilor cu Statele Unite pentru un nou tratat, a declarat, sâmbătă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"În ultimii doi ani şi jumătate ai administraţiei americane anterioare am încercat să obţinem o reacţie mai clară la numeroasele noastre propuneri de a începe discuţiile pentru un nou acord, care să înlocuiască tratatul START ce expiră în decembrie", a afirmat Lavrov, citat de televiziunea rusă.

"Suntem dispuşi să mergem mai departe pe calea reducerilor şi limitărilor, luând desigur în considerare interesele ruse de securitate naţională", a adăugat el.

"Suntem dispuşi la discuţii care ar permite menţinerea limitărilor şi reducerilor pentru armamentele strategice şi suntem mulţumiţi că noua administraţie de la Washington consideră acest subiect drept o prioritate", a precizat Lavrov.

Rusia insistă de mai mult timp asupra înlocuirii Tratatului privind reducerea arsenalelor strategice START, un pact de dezarmare încheiat între Statele Unite şi fosta Uniune Sovietică. În ianuarie, înaintea confirmării în funcţie, secretarul de Stat american Hillary Clinton a promis să renegocieze rapid tratatul, care a fost semnat în 1991 şi a permis reduceri importante ale arsenalelor nucleare american şi rusesc.

Fosta administraţie americană a amânat discutarea tratatului, provocând nemulţumirea Rusiei.

Sursa : Mediafax


Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.