.

Obama a explicat de ce inchide Guantanamo

Publicat de Criss sâmbătă, februarie 07, 2009


Presedintele Barack Obama s-a intalnit vineri cu familiile victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001 si ale atentatului comis asupra navei americane USS Cole, pentru a le explica decizia de a inchide centrul de detentie de la Guantanamo.

Intalnirea care a durat o ora si la care au participat aproximativ 40 de apropiati ai victimelor, nu marcheaza decat "inceputul unui dialog" privind inchiderea inchisorii, le-a spus Obama familiilor, a anuntat Casa Alba, citata de AFP, preluata de NewsIn.

Intalnirea a avut loc la o zi de la decizia unui judecator al Pentagonului de a abandona acuzatiile impotriva sauditului Abd al-Rahim al-Nashiri, principalul suspect in atentatul asupra navei USS Cole, care a intrerupt astfel procedura judiciara, asa cum ceruse Obama.

Pentagonul a precizat insa ca retragerea acuzatiilor este temporara, iar o decizie in ceea ce il priveste pe al-Nashiri va fi luata dupa revizuirea tuturor procedurilor de la Guantanamo.

Kenneth Clodfelter, al carui tata a murit in atentat, a marturisit ca a venit la intalnire cu sentimente "negative" fata de inchiderea inchisorii, care adaposteste suspecti de terorism. Totusi, el a fost convins de presedinte "pur si simplu prin atitudinea lui".

Obama "credea cu adevarat in ce spunea", a explicat Clodfelter. "Era foarte sincer si voia intr-adevar ajutorul nostru pentru a rezolva aceasta problema", a adaugat el.

Kurt Lippold, fost comandant in Marina americana, care se afla la bordul navei USS Cole in ziua atacului care a provocat moartea a 17 sodati americani, a declarat ca Obama le-a prezentat familiilor un rezumat al planului sau de inchidere a centrului de detentie. "A fost o intalnire foarte emotionanta", a adaugat el.

Casa Alba a anuntat intr-un comunicat ca presedintele "a spus clar ca principala lui responsabilitate este securitatea americanilor". "El a explicat de ce crede ca inchiderea inchisorii de la Guantanamo ar face tara mai sigura si ar ajuta la judecarea rapida a vinovatilor intr-un cadru juridic solid, si ca acest lucru ar ajuta Statele Unite sa combata terorismul intr-un mod mai eficient in lume", continua textul.

Sursa: Ziare.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.