.

Parada Sfantului Gheorghe atrage “huligani rasisti”

Publicat de Criss sâmbătă, februarie 14, 2009


Cea mai mare paradă de Sfântul Gheorghe din Anglia, patronul spiritual al ţării, este pe punctul de a fi anulată, după ce autorităţile au afirmat că mulţi dintre participanţi sunt “rasişti”.

În ultima decadă, mulţimi de până la 15.000 de persoane se strângeau anual în West Bromwich sub sloganul “Forever England, For Everyone”. Familii cu copii din întreaga Anglie participau la parada, fluturând drapele naţionale şi cântând imnuri specifice.

Săptămâna aceasta însă, consiliul local, controlat de laburişti, a votat retragerea sprijinului acordat de autorităţi acestui eveniment cultural-identitar. Fondurile care trebuiau alocate vor fi redirecţionate pentru organizarea unei petreceri în aer liber.

Organizatorii susţin că le va fi aproape imposibil să strângă în doar câteva săptămâni suma de 10.000 de lire sterline pentru a acoperi costurile.

În scrisoarea de înştiinţare trimisă organizatorilor, consilierul Yvonne Davies a declarat că parada a dat naştere unei “atosfere nesănătoase” şi îi inspiră pe tineri să fie “rasişti”.

Sursa: frontpress.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.