.

Preocupare fata de natiune: un preot croat plateste numele nou-nascutilor

Publicat de Criss sâmbătă, februarie 07, 2009


Preocupat de soarta naţiunii croate, un preot catolic local a decis să plătească o recompensă, numerar, părinţilor care dau copiilor lor un nume tradiţional, a raportat miercuri cotidianul Jutarnji List.

“Cine dă copilului numele unui bunic, a unei bunici, a unui sfânt sărbătorit în apropierea zilei de naştere a copilului, sau unul dintre numele de mai jos (…) va primi 1.000 kunas (135 euro) din partea preotului” - este mesajul care poate fi citit pe uşa bisericii Ploce, un port maritim aflat în sud. Anunţul este însoţit de aproximativ 80 de nume bărbăteşti şi femeieşti recomandate.

Preotul Petar Mikic spune ca a lansat aceasta iniţiativă pentru a “păstra identitatea naţională”, se precizează în ziar.

“Sunt interzise toate numele suspecte. Noi trebuie să împiedicăm dispariţia (…) Croaţiei. Aceasta depinde mult de numele pe care noi trebuie să îl dăm oamenilor, ca să ştim cărui popor aparţin”, a spus el.

În conformitate cu datele oficiale furnizate în ultimii ani de către autorităţile municipale, părinţii au tendinţa de a oferi copiilor lor un nume scurt şi internaţional, de rezonanţă, cum ar fi Lana, Sara sau Leon.

Printre numele tradiţionale, incluse pe lista, se găsesc: Ivan, Marko şi Tomislav (băieţi) sau Marija, Katarina pentru fete.

88% dintre cele 4,4 milioane de locuitori din Croaţia sunt romano-catolici. Sursa: LacasuriOrtodoxe.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.