.

Reincarnare cu voia Chinei

Publicat de Criss sâmbătă, martie 14, 2009


Un înalt oficial chinez a avertizat că reîncarnarea lui Dalai Lama (foto) nu poate fi realizată decât cu aprobarea guvernului comunist de la Beijing. “Cel ales nu va fi recunoscut fără un acord oficial”, a declarat oficialul chinez citat de Xinhuanet.

Problema succesorului lui Dalai Lama devine tot mai actauală, pe măsură ce acesta înaintează în vârstă şi se confruntă cu diverse probleme de sănătate.

Dalai Lama a sugerat de-a lungul timpului mai multe opţiuni: fie că este ultima reîncarnare, fie că succesorul va fi o femeie, fie chiar că şi-ar putea alege urmaşul în timpul vietii.

Mai mult, există posibilitatea ca viitorul Dalai Lama să se reîncarneze dincolo de graniţele Chinei. Comuniştii de la Beijing nici nu concep însă ca viitorul Dalai Lama s-ar putea reîncarna în afara ariei lor de control.

Recent, liderul spiritual tibetan declara chiar că tibetanii ar putea opta fie pentru menţinerea fie pentru abolirea instituţiei care îi dădea odinioara unui călugar autoritate spirituală şi temporală. Sursa: Adevarul

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com