.


Aceasta e sentinţa-record dată unei femei de 32 de ani din Statele Unite. Beneficiarii sumei ar fi şase case de discuri care deţin drepturile de autor.

Pentru că n-a vrut să cumpere CD-urile, Jammie Thomas-Rasset va trebui să plătească acum 80.000 de dolari pe fiecare piesă. Potrivit wired.com, un tribunal din Minnesota i-a dat lui Thomas-Rasset o sentinţă controversată: trebuie să achite două milioane de dolari către şase case de discuri care deţin drepturile de autor ale celor 24 de piese pe care femeia de 32 de ani le-a descărcat gratuit şi ilegal prin programul Kazaa, în 2005.

Aceasta e a doua condamnare a lui Thomas Rasset. În 2007, un tribunal a găsit-o vinovată şi a estimat că trebuia să achite 220.000 de dolari ca sancţiune pentru downdloadul ilegal.

Femeia a făcut apel, iar judecătorul a dispus o repetare a procesului în septembrie 2008, considerând că s-a produs o eroare într-una dintre opiniile sale anterioare pronunţării verdictului. “Dispoziţia mea cu numărul 15 a fost eronată, iar această greşeală i-a prejudicat substanţial drepturile lui Thomas”, a declarat magistratul Michael Davis, fiind de părere că a avut o influenţă negativă asupra juriului după ce şi-a exprimat opinia că simpla introducere a pieselor într-un program de partajare de fişiere era o dovadă suficientă pentru distribuirea ilegală a cântecelor.

Acuzata a crezut, în acel moment, că înregistrase o victorie. Mai mult chiar, a declarat, sfidătoare, că respectivele case de discuri “ar trebui să-şi demonstreze acuzaţiile”. “Niciodată n-au trebuit să demonstreze nimic. Acum trebuie s-o facă. Asta va echilibra cumva miza”, a adăugat ea. În acel moment, Thomas-Rasset ar fi putut alege să negocieze un acord cu RIAA, organizaţia privată americană care reprezintă companiile de pe piaţa discografică. Dar a refuzat s-o facă, în repetate rânduri. Cea de-a doua “amendă” primită e de opt ori mai mare decât prima.

“I-am oferit d-nei Thomas-Rasset, de mai multe ori, posibilitatea de a rezolva această problemă prin plăţi între 3.000 şi 5.000 de dolari”, a explicat purtătoarea de cuvânt a RIAA. “Deşi în luna decembrie am anunţat că vom lăsa infractorii pe mâna justiţiei şi vom lucra direct cu furnizorii de Internet ca să combatem pirateria, credem că acest verdict reprezintă un exemplu că legea condamnă aceste infracţiuni”. RIAA a confirmat vineri că-şi menţine oferta de a ajunge la un acord cu Thomas-Rasset, cu toate că aceasta şi-a primit deja sentinţa.

În cadrul celui de-al doilea proces, acuzarea a demonstrat că Thomas-Rasset s-a conectat la Kazaa şi a descărcat ilegal 24 de piese. La detectarea infracţiunii, în februarie 2005, femeia a scăpat de harddisk şi ulterior a comis sperjur, insistând că nu modificase nimic în computer. În ultima sa tentativă de apărare, Thomas-Rasset a susţinut că într-adevăr s-au descărcat melodii de pe IP-ul său, dar că, în orice caz, au făcut-o fostul său soţ sau copiii. Printre suspine, acuzata a declarat că cele şase case de discuri au încercat să-i “extorcheze” 5.000 de dolari, o sumă infimă în comparaţie cu cei 80.000 de dolari cât a costat-o, până la urmă, fiecare piesă. Sursa: Cristiana Visan - Cotidianul

Cântecele discordiei

Guns N’ Roses: Welcome to the Jungle; November Rain
Vanessa Williams: Save the Best for Last
Janet Jackson: Let’s What Awhile
Gloria Estefan: Here We Are; Coming Out of the Heart; Rhythm is Gonna Get You
Goo Goo Dolls: Iris
Journey: Faithfully; Don’t Stop Believing
Sara McLachlan: Possession; Building a Mystery
Aerosmith: Cryin’
Linkin Park: One Step Closer
Def Leppard: Pour Some Sugar on Me
Reba McEntire: One Honest Heart
Bryan Adams: Somebody
No Doubt: Bathwater; Hella Good; Different People
Sheryl Crow: Run Baby Run
Richard Marx: Now and Forever
Destiny’s Child: Bills, Bills, Bills
Green Day: Basket Case


Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.