.


Peste 100 de persoane au participat ieri, începând cu ora 19:00, în centrul oraşului Cluj-Napoca la manifestarea organizată de către Noua Dreaptă (ND) în cinstea Zilei Naţionale a Drapelului.

Asociaţia a desfăşurat în faţa Catedralei Mitropolitane Ortodoxe cel mai mare drapel naţional din Cluj-Napoca şi a oferit tuturor naţionaliştilor clujeni prezenţi la eveniment insigne pictate în culorile tricolorului românesc.

Majoritatea participanţilor au fost tineri simpatizanţi ai organizaţiei naţionaliste româneşti de dreapta, care s-au strâns în Piaţa Avram Iancu din mai multe judeţe din Transilvania.

“Astăzi sărbătorim un simbol naţional de care ar trebui să fie mândri toţi românii”, a declarat pentru Napocanews G.H., sosită la Cluj tocmai din Bucureşti.

Potrivit preşedintelui ND Cluj, dl. Daniel Bran, drapelul desfăşurat astăzi are aproximativ 20 de metri lungime şi 6 metri lăţime. “Am urmărit celebrarea Zilei Drapelului într-o manieră inovatoare şi am răsplătit tinerii simpatizanţi ai naţionalismului cu insigne tricolore“, a declarat acesta înainte de începerea manifestaţiei.

Reprezentanţii Noii Drepte s-au adresat participanţilor la manifestare, prezentându-le o scurtă istorie a drapelului naţional, dar şi atrăgând atenţia asupra batjocoririi simbolurilor naţionale în aşa-zisul Ţinut Secuiesc şi declinul moral în care se află în acest moment românii, care trebuie să îşi regăsească identitatea şi unitatea prin simbolurile naţionale.

Cele trei discursuri rostite în cadrul evenimentului de către membrii Noii Dreptă Cluj în faţa statuii lui Avram Iancu, au fost precedate de rugăciunea Tatăl Nostru. Sursa: Marius Mureşan - NapocaNews.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.