.


Partidul comunistilor moldoveni a acuzat miercuri opozitia politica de la Chisinau si ’sovinii Romaniei Mari’ de la Bucuresti ca, prin actiunile lor, pot provoca un razboi civil in Moldova, precum cel din Kosovo, transmite Agerpres.

De asemenea, potrivit Jurnal de Chisinau, Vladimir Voronin, in timpul unei conferinte de presa, a lasat sa se inteleaga faptul ca, la alegerile din 29 iulie, se va decide daca R.M. va ramane ’stat suveran’.

‘Va fi sau nu va fi stat suveran R. Moldova, iata decizia pe care vor trebui sa o faca la 29 iulie alegatorii’, a spus Voronin. ‘PCRM accepta provocarea inaintata. E timpul ca oponentii sa nu se mai ascunda dupa iluzii. Sa aparam Patria. Cine a dezbinat societatea? Cine a dezinformat populatia despre falsificarea alegerilor, a scos mii de tineri in piata si nu a prezentat nicio proba despre falsificare?’, a mai declarat Voronin.

Mai mult chiar, intr-o declaratie aparuta in ziarul de limba rusa Moldavskie Vedomosti, formatiunea lui Vladimir Voronin incearca sa provoace temeri in randul populatiei, afirmand ca, daca evenimentele vor evolua dupa scenariul opozitiei privind destabilizarea situatiei, ‘Moldova va deveni un teritoriu fara conducatori in care inevitabil se va produce un razboi civil’.

‘Ei stiu acest lucru, ei sunt iscusiti in provocari. Si de acestea se ocupa toti cei care se simt deranjati de comunisti…Filat, Ghimpu si Urechean. O tara fara conducere va conveni regimului din Transnistria…Va conveni si sovinilor Romaniei Mari de la Bucuresti pentru ca un astfel de teritoriu poate fi usor inclus in componenta Romaniei’, se arata in declaratia comunistilor moldoveni.

‘Partidele marioneta, conduse din afara ataca nu PCRM, ci vizeaza Patria noastra. Ei se numesc dusmani ai comunistilor, dar fiecare atac al lor loveste in tara, in Moldova, in popor, in batrani, in femei, in copii’, se mai spune in declaratia comunista din Moldavskie Vedomosti.

Declaratia, care intervine in contextul campaniei electorale in vederea alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie, se incheie cu un apel la cetatenii Republicii Moldova ’sa-si apere Patria!’. Sursa: Ziua

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.