.

Copiii romi nu sunt interesati sa mearga la liceu

Publicat de Criss duminică, iunie 28, 2009


Ministerul Educaţiei le-a pus la dispoziţie elevilor de etnie romă [Nota FrontPress: tiganeasca] 7.500 de locuri speciale, însă nici jumătate dintre ele nu au fost ocupate. În 21 de judeţe, ultima media de admitere a elevilor a fost sub 5.

Elevii romi [Nota FrontPress: tigani] au fost repartizaţi computerizat pe locurile rezervate special pentru ei. Din toamnă, doar jumătate dintre elevii romi [Nota FrontPress: tigani], adică peste 2.200, vor merge la liceele din toată ţara, pe admiterea organizată de către Ministerul Educaţiei.

“Media minimă de admitere a fost de 3,9, iar cea mai mare medie a fost 9,55. Şapte judeţe au avut medie maximă de admitere între 9 şi 9,55 (judeţul Buzău). În judeţul Gorj, ultima medie de admitere pe locurile speciale pentru romi a fost 6,42, în condiţiile în care 21 de judeţe au avut ultima medie de admitere sub 5”, se arată în informarea trimisă de Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii ministerului spun că o parte dintre elevii de etnie romă [Nota FrontPress: tiganeasca] preferă să fie repartizaţi odată cu ceilalţi elevi, adică pe 3 iulie.

“În acelaşi timp, alţi elevi romi [Nota FrontPress: tigani] acced în învăţământul liceal prin repartiţia pe locurile speciale. Cei care intră în competiţie optează, în fond, singuri pentru un domeniu, în timp ce elevii care se înscriu pe locurile speciale au în faţă o piaţă mai limitată a ofertei”, a explicat Oana Badea, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei.

Aproape toţi elevii romi [Nota FrontPress: tigani] care intră la liceu termină clasa a XII-a, însă doar 4-500 preferă să meargă la facultate, pe alte locuri speciale puse la dispoziţie de Guvern. Sursa: Iuliana Gatej - Cotidianul & frontpress.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.