.

Marea Britanie a vrut sa lanseze un atac chimic asupra Japoniei

Publicat de Criss duminică, iunie 28, 2009


Cu mai bine de un an inainte ca SUA sa lanseze cele doua bombe atomice asupra Japoniei, Marea Britanie intentiona sa lanseze un atac chimic asupra aceleiasi tari.

Mai multe documente facute publice vineri certifica intentiile Marii Britanii din acea perioada, relateaza Times. Intr-un memorandum numit “Atac asupra orasului Tokyo cu arme chimice”, datat 22 mai 1944, exista o analiza intinsa pe doua pagini, in care se cuantifica efectele unui astfel de atac.

Professor D. Brunt, autorul acestei analize, ofera informatii si fotografii ale capitalei nipone, oferind si doua posibile scenarii pentru atacul cu arme chimice. Potrivit acestuia, atacul ar fi putut avea loc iarna sau vara, cea de-a doua optiune fiind de preferat.

De asemenea, mai scrie Brunt in 1944, in perioada in care Winston Churchill era premier, era de preferat un atac intr-o zona populata, in oras, decat intr-o zona intinsa, deschisa, pentru ca pierderile sa fie mai mari. Acesta mai noteaza ca strazile erau inguste, asemanatoare celor din Europa, iar cladirile din lemn, usor de distrus.

Pentru un rezultat cat mai “bun” din punctul de vedere al britanicilor, profesorul recomanda folosirea un atac cu un numar mare de bombe mai mici, urmat, cateva zile, de un alt atac cu bombe incendiare. Sursa: Anca Serghescu - Ziare.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.