.


Momentul in care femeile insarcinate isi vad pentru prima data copilul, la ecografie, este unul foarte emotionant. Mai nou, femeile vor putea sa ia acasa, dupa vizita la medic, o copie identica din plastic a bebelusului lor nenascut, scrie, vineri, dailymail.co.uk.

Studentii de la Royal College of Art au creat o noua tehnologie cu ajutorul careia pot sa faca rapid un model din plastic care sa semene perfect cu embrionul. Un doctor brazilian, pe nume Jorge Lopes a avut aceasta idee: “Este minunat sa vezi fetele mamelor cand isi vad copiii in marimea naturala”, a spus Lopes.

Noua tehnologie seamana cu o imprimanta care foloseste pudra de plastic, in loc de cerneala. Cu ajutorul ei, se creeaza imagini 3D ale bebelusilor. Tehnologia se foloseste momentan la fabricarea diverselor instrumente medicale, componente ale masinilor, bijuterii sau modele arhitecturale insa nimeni nu s-a gandit, pana acum, sa o foloseasca pentru creerea prototipurilor de bebelusi. O clinica din Rio de Janeiro va incepe sa utilizeze, in curand, aceasta noua tehnica. Medicii obstetricieni au numit inventia ca fiind absolut unica si nemaipomenit de binevenita.

Dr. Lopes a fost sprijinit cu bani de Guvernul brazilian pentru cercetarea sa si si-a inceput studiul uitandu-se la cum au fost create manechinele si modelele din plastic de-a lungul timpului. A inceput chiar cu mumiile si dinozaurii, ajungand apoi la fetusi. Sursa: R.P. - Ziua

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.