.


Liderul Partidul Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno (foto), saluta autonomia extinsa a insulei Groenlanda si afirma ca aceasta creeaza un precedent, dand incredere ca efortul partidului sau in obtinerea autonomiei Transilvaniei va fi incununata, mai devreme sau mai tarziu, de succes.

“In Groenlanda controlul asupra politiei si instantelor judecatoresti a fost preluat, incepand de duminica, de Guvernul local, iar limba groenlandezilor va fi recunoscuta, de acum, ca si limba oficiala. In ceea ce priveste politica externa si apararea nationala, in continuare va decide Danemarca, deoarece insula nu dispune de armata proprie. Din punct de vedere financiar, Groenlanda va depinde, in continuare de Danemarca”, se afirma intr-un comunicat al PCM remis presei joi.

“Aceste tari, membre ale Uniunii Europene, sunt demne de a fi luate in seama, ar putea fi urmate si de Romania, acum ca facem si noi parte din Uniune”, a declarat, joi, pentru NewsIn, presedintele PCM, Szasz Jeno.

Liderul PCM a subliniat faptul ca autonomia extinsa acordata de Danemarca insulei Groenlanda, precum si exemplele pozitive europene, Tirolul de Sud, Alandia, insulele Feroe, precum si regionalismul asimetric spaniol, ii da incredere ca efortul partidului sau in obtinerea autonomiei Transilvaniei va fi incununata, mai devreme sau mai tarziu, de succes.

Groenlanda, care a celebrat duminica noul sau statut de autonomie extinsa, obtinut in urma unui referendum, aspira la independenta de regatul Danemarcei, insa analistii se intreaba daca un astfel de stat din Arctica, populat cu 57.000 de locuitori care traiesc pe o suprafata de 2,2 milioane de kilometri patrati, va fi viabil. Sursa: NewsIn

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.