.

“Rasismul” irlandezilor da apa la moara presei din Romania

Publicat de Criss vineri, iunie 19, 2009


Nu cred să fi văzut de multă vreme o manipularea mai greţoasă prin intermediul presei şi a televiziunii ca şi zilele trecute când toate fătucile de la ştiri (strânse cu arcanul de prin satele moldoveneşti) prezentau grav ştirea cu românii care au căzut ţinta atacurilor extremiştilor irlandezi.

Ca în clasicul banc rusesc, informaţia prezentată era corectă cu mici diferenţe: nu era vorba de români ci de ţigani şi nu era vorba de atacuri a unei grupări rasiste, ci a vecinilor lor, sătui să le mai suporte mizeria şi infracţiunile.

Ca norocul că ştirea cu “românii” era însoţită şi de imagini, pentru că mi-a trecut instantaneu îngrijorarea, mai ales că am şi un prieten care lucrează la o firmă de IT din Irlanda de vreo 2 ani de zile. “Românii” nu erau români, ci ţigani sadea implantaţi nenatural în peisajul unui cartier tipic irlandez. Femei cu fuste înflorate, tineri cu maiouri de plasă şi tatuaje, capi de familie burdihănoşi. Adică tot ce nu ţi-ai putea dori să ai în cartierul tău, mai ales irlandez fiind.

Citind mai atent presa din Irlanda am descoperit că povestea stă un pic diferit. Vecinii ţiganilor, sătui de scandaluri, futuri şi cerşetorie, au început să îi şicaneze pe aceştia, cu intenţia de a-i face să le părăsească cartierul. În schimb, un zvon lansat de aceeaşi păzitori ai “drepturilor omului” i-au desemnat ca făptaşi pe membrii temutei grupări neonaziste “Combat 18″ care, fie vorba între noi, nu mai activează de aproape 10 ani şi mai ales în Irlanda, unde Combat 18 era folosită de serviciile secrete britanice pentru a lupta împotriva IRA. Însă zvonul suna atât de bine că a fost luat de bun şi prezentat de presa din România ca fapt. Nu mai contează că la ştirile din Irlanda se repeta obsesiv că nu e vorba de Combat 18, ci de simpli irlandezi care s-au săturat.

Aşa că un preot i-a luat pe ţigani şi i-a găzduit în biserică. Apoi guvernul irlandez le-a promis locuinţe temporare. Foarte bine au făcut toţi, atâta vreme cât cei peste 100 de ţigani nu se mai întorc în ţara în care le-a dat buletine, adică România. Fenomenul ţiganilor nomazi este unul european, aşa că este timpul ca şi restul statelor europene, atât de preocupate de soarta imigranţilor, să se implice. Să ni-i trimită înapoi ar fi o dovadă de ipocrizie şi un eşec al sistemului social european. Şi nimeni nu ar dori să se întâmple asta, nu? Sursa: George Bara - NapocaNews.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.