.

2.000 de persoane au manifestat la Atena contra rasismului

Publicat de Criss luni, iulie 13, 2009


Aproximativ 2.000 de persoane au manifestat joi seară în centrul Atenei contra rasismului şi planurilor guvernului conservator grec de expulzare a imigranţilor.

Manifestaţia a fost organizată de organizaţii sindicale, comitete de apărare a imigranţilor, grupuri de stânga şi comunităţi de imigranţi în Grecia, menţionează AFP. 

Aflaţi în urma unei banderole pe care era scris “Nu rasismului, nu măsurilor guvernului”, manifestanţii s-au deplasat până în faţa parlamentului strigând “muncitori greci şi străini uniţi”, “nu expulzărilor” sau “opriţi atacurile rasiste”. Ei purtau de asemenea banderole cerând “legalizarea clandestinilor”, “azil pentru refugiaţi” sau scandând “nu islamofobiei”.

O mie de simpatizanţi din grupuri de extremă-stângă şi autonome de anarhişti au manifestat deja marţi la Atena pentru aceleaşi motive. Manifestaţia s-a terminat prin ciocniri între manifestanţi şi membri ai unui grup de extremă-dreaptă într-un cartier de imigranţi din capitală, apoi prin încăierări între manifestanţi şi forţele de ordine.

Guvernul conservator a început să înăsprească lupta sa contra imigraţiei clandestine după ce extrema-dreaptă a obţinut 7 la sută din sufragii la ultimele alegeri europene.

În cadrul luptei contra imigraţiei ilegale, Ministerul de Interne a anunţat săptămâna trecută că el va mări numărul de expulzări de clandestini prin zboruri charter spre ţările lor de origine.

Peste 250.000 de imigranţi clandestini, dintre care majoritatea veniţi din Turcia vecină în speranţa de a ajunge în Europa occidentală, trăiesc în prezent în Grecia, potrivit unor estimări ale experţilor şi unor ONG-uri de apărare a drepturilor imigranţilor. Sursa: Adevarul

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.