.

Israelul se doteaza masiv cu mijloace de lupta blindate

Publicat de Criss joi, iulie 02, 2009


Armata israeliană şi Ministerul israelian al Apărării au hotărât să producă sute de transportoare blindate Namer (Tigru), cu un ridicat grad de protecţie, în SUA şi nu pe plan local, potrivit postului de radio Vocea Israelului.

În valoare de două miliarde de shekeli, aproximativ 500 de milioane de dolari, comanda va fi finanţată din asistenţa militară nerambursabilă, în valoare de trei miliarde de dolari, acordată anual de SUA Israelului. Industria de apărare israeliană a criticat faptul că sistemele transportorului blindat Namer vor fi produse în SUA şi nu în Israel, subliniind că astfel se vor pierde mii de locuri de muncă în zonele în curs de dezvoltare şi în regiunile periferice ale Israelului.

Ministerul israelian al Apărării a precizat că executarea comenzii în SUA este destinată utilizării asistenţei americane şi redirecţionării resurselor israeliene în producerea masivă, începând cu anul viitor, de tancuri Merkava IV, de asemenea echipate cu sisteme avansate de protecţie activă împotriva rachetelor.

Namer este un vehicul blindat bazat pe şasiul tancului israelian Merkava I, scos din dotarea armatei israeliene şi transformat în transportor blindat cu sisteme active de protecţie contra rachetelor care a început să fie produs în Israel pe baza lecţiilor învăţate din cel de-al doilea război din Liban din iulie-august 2006. Sursa: Sergiu Klein - Agerpres

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.