.


Errol Flynn, actorul hollywoodian ramas in legenda pentru interpretarea memorabila din “Aventurile lui Robin Hood”, se simtea, in viata de zi cu zi, mai in largul sau in uniforma nazista.

Cel putin asa pretinde Charles Higham, autorul unei biografii controversate, in care Flynn este descris drept un anti-semit convins, care a lucrat sub acoperire pentru germani in timpul razboiului civil din Spania. In plus, potrivit lui Higham, actorul s-ar fi intalnit personal cu Hitler la resedinta acestuia din Bavaria cu foarte scurta vreme inainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, relateaza “The Telegraph”. Charles Higham afirma in biografia sa ca Flynn a fost angajat pentru a culege informatii despre socialistii germani care luptau impotriva Generalului Franco, contribuind astfel la uciderea a sute de voluntari si a familiilor acestora. 

“Nu exista absolut nici o indoiala ca Flynn avea simpatii naziste si ca a lucrat macar ca informator pentru nazisti, daca nu chiar ca agent propriu-zis”, a declarat Higham pentru “Daily Mail”. “El a fost remacat inca din anii ‘30 pentru opiniile sale vehement anti-semite, anti-britanice si pro-naziste si nu prea exista indoieli ca munca depusa de el pentru nazisti a rezultat in uciderea unor oameni”, a adaugat el. Potrivit biografiei, Flynn a cazut sub influenta lui Hermann Erben, un doctor austriac si membru al partidului nazist, in anii 1930.

Cei doi au calatorit in Spania in 1937, unde au strans informatii pentru Gestapo. In anul urmator, Flynn ar fi participat chiar la o intalnire secreta cu Hitler, care s-ar fi desfasurat la resedinta acestuia din Bavaria. Desi Higham sustine ca afirmatiile sale se bazeaza in parte pe analiza unor documente declasificate ale CIA, alti istorici contesta veridicitatea lor. “Ideea ca Errol Flynn sa fi fost nazist este absolut ridicola”, a declarat istoricul James Holland, care a studiat perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Familia actorului a contestat la randul ei cu vehementa ideea legaturilor pe care Flynn le-ar fi avut cu regimul lui Hitler, precizeaza “The Telegraph”. Sursa: Alina OLTEANU - Ziua

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.