.


Aproximativ 500 de musulmani egipteni au încercat vineri, 24 iunie 2009, să incendieze o clădire aflată în proprietatea unui copt (creştin egiptean), întrucât acesta o transformase în Biserică, a spus un oficial al serviciilor de securitate.

Omul din satul Hawasliya, lângă Minya, la sud de Cairo, anunţase cu trei zile în urmă că a decis să-şi transforme domiciliul, o clădire cu 4 nivele, în biserică - conform spuselor unui oficial aflat sub acoperirea anonimatului. 

Locuitorii oraşului au protestat, imediat după aceea, prin depunerea de reclamaţii împotriva acestuia, susţinând că nu detinea autorizaţie specială egipteană pentru a putea construi o Biserică.

Furia oamenilor din Hawasliya, în cea mai mare parte musulmani, a culminat vineri după rugăciune, când aproximativ 500 de persoane s-au adunat în apropierea domiciliului acestuia.

Poliţia i-a împiedicat pe demonstranţi să se apropie de clădire, dar reuşiseră totuşi să pună foc în jurul a 4 clădiri aparţinând creştinilor, omorând şase animale - conform unui şef al serviciilor de securitate. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari, interogând in final 20 de persoane.

Copţii sunt de cea mai mare comunitate creştină din Orientul Mijlociu, reprezentând între 6 şi 10% dintre cei 80 de milioane de egipteni, conform unor estimări. Ei se plâng sistematic de discriminare şi de hărţuire, în această ţară. Sursa: LacasuriOrtodoxe.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.