.

Asociatia Jurnalistilor Rromi a facut primul pas

Publicat de Criss vineri, iulie 17, 2009


Miercuri a fost infiintata Asociatia Jurnalistilor Rromi, organizatie condusa de gazetarul de investigatii George Lacatus (foto).

Dupa trei ani de chinuri, el si inca patru jurnalisti au reusit sa scoata actele de la tribunal, iar in curand vorlansa un blog si un site dedicat scopului ascociatiei. Dar nu va spun mai multe, ci va las sa cititi mesajul trimis pe un forum al unor organizatii nonguvernamentale. George stie sa spuna mai bine ce vor si cum de au facut primul pas. Precizarile le gasiti in continuarea articolului. Le doresc succes! 

”Va salut,

Am ambitia sa va anunt ca, dupa trei ani de chinuiala (din cauza noastra), am reusit in sfarsit sa infiintam Asociatia Jurnalistilor Rromi (AJRr), un proiect initiat si finantat de Centrul pentru Jurnalism Independent, sprijinit si de Amare Romentza.

AJRr are cinci membri fondatori: George Lacatus, jurnalist de investigatii la Cotidianul – presedinte, Ciprian Mailat – seful departamentului Economic de la Evenimentul Zilei – director executiv, Zoltan Petru – ziarist la Jurnalul National, Boby Neacsu – ziarist la Financiarul si Antoaneta Etves, ziarista la Evenimentul Zilei.

Scopul principal al AJRr consta in promovarea de standarde media de calitate in relatarile despre rromi [Nota FrontPress: tigani] in mass-media. Pentru aceasta ne propunem sa organizam cursuri cu jurnalistii din presa centrala care relateaza despre rromi [Nota FrontPress: tigani] pentru a incerca sa le eliminam stereotipurile si prejudecatile despre rromi [Nota FrontPress: tigani] atunci cind relateaza despre acestia; vrem totodata sa organizam cursuri de formare de jurnalisti rromi [Nota FrontPress: tigani], in cadrul unor programe similare cu cele organizate de CJI, pe care membrii fondatori le-au urmat; vrem sa monitorizam modul in care mass-media relateaza despre rromi [Nota FrontPress: tigani]; vom lua atitudine publica in cazul unor materiale din mass-media care nu respecta principiile relatarii obiective despre rromi [Nota FrontPress: tigani].

Cu respect,

George Lacatus.

Nota: pana vom lansa site-ul si blogul, ma puteti contacta la numarul de telefon 0727.722.656″. Sursa: Tiberiu Lovin - ReporterVirtual.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.