.

Conflict intre rromi si locuitorii din zona Radeana

Publicat de Criss duminică, iulie 12, 2009


Odata cu sosirea rromilor [Nota FrontPress: tiganilor] in zona Dealul Morii supranumita Piranda Dealul Morii au izbucnit o serie de neintelegeri si conflicte intre locuitorii cu vechime ai zonei si noii veniti.

In aceste conditii, primarul comunei Stefan cel Mare, Ion Vlasie, este nevoit sa caute solutii in vederea aplanarii starii conflictuale. Pentru a media comunicarea si a facilita un bun dialog conducerea Politiei onestene a demarat o serie de intâlniri cu rromii [Nota FrontPress: tiganii] din zona respectiva. 

Pe adresa redactiei ziarului nostru a ajuns un mare numar de sesizari in care locuitorii comunei Stefan cel Mare ne povestesc de problemele cu care se confrunta de când au ajuns rromii [Nota FrontPress: tiganii] acolo. “Nu mai este chip sa ai recolta acolo. De doi ani de zile de când au ajuns rromii [Nota FrontPress: tiganii] in zona Dealul Morii ne este frica si sa mergem acolo ca sa ne lucram pamântul. Am vrea sa vindem terenurile pe care le avem acolo. Dar pe bani de nimic, pe degeaba mai bine il las pârloaga decât sa râda tiganii de mine”, ne-a declarat un batrân care nu vrut sa-si decline identitatea de frica noilor locatari ai zonei Dealul Morii.

Altii ne-au povestit cum ziua in amiaza mare acestia le fura nutreturile sau lasa caii liberi sa pasca in lanurile de culturi. “M-am saturat sa ma cert cu ei si eu nu pot sta toata pe câmp. Tiganul tot tigan este orice ai face si orice ai zice“, ne-a declarat suparat Emil Ganea din Radeana, Stefan cel Mare.

Pentru a preveni aparitia unor evenimente ce pot sa aiba intorsaturi neplacute comisarul sef Emil Morosanu, seful Politiei Onesti, comisarul sef, Sabin Spataru, adjunctul politiei, cadre ale posturile de politiei comunale si ale politiei comunitare s-au intâlnit cu aproape de 200 de rromi [Nota FrontPress: tiganii] de la Dealul Morii. “A fost o intâlnire cu caracter preventiv-educativ. Au fost aduse in discutie o serie de probleme ale acestora. Au fost discutate si aspecte cu privire la prevenirea criminalitatii, a faptelor cu violenta, despre distrugerile de culturi ale celor care locuiesc in vecinatate si multe altele. Nu au fost omise nici aspecte privind circulatia pe drumurile publice a carutelor neechipate corespunzator, lasarea fara supravegere a copiilor a fost unul din subiectele sensibile aduse in discutie. Ne-am bucurat de faptul ca de fiecare data acestia sunt destul de receptivi”, ne-a explicat seful politiei, comisarul sef Emil Morosanu. Sursa: Maria Catana - Onestiul.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.