.


Cu numai cateva zile in urma, academicianul rus Pavel Florenski, copresedintele grupului de experti in semne miraculoase din cadrul Comisiei Teologice a Bisericii Ruse, a facut un anunt senzational: georgienii ar fi pierdut o batalie cu rusii in Osetia de Sud pentru ca ar fi intors capetele si ar fi fugit de pe campul de lupta deoarece ar fi vazut silueta unei femei care aparuse pe cer!

“In ultimele evenimente din Osetia de Sud, atunci cand cele doua armate se pregateau sa intre in contact, in lupta, georgienii si-au intors capetele lor, s-au uitat inapoi, apoi au fugit de pe campul de lupta. Ei sustineau ca silueta unei femei aparuse pe cer, deasupra bisericii”. Acestea au fost cuvintele academicianului Florenski, rostite intr-un interviu publicat de saptamanalul “Argumente si fapte”, despre care informeaza Lacasuri Ortodoxe. Partea rusa este de parere ca ar fi vorba despre aratarea Maicii Domnului, in timp ce georgienii sustin ca ar fi fost vorba despre Sfanta Nina, cea intocmai cu apostolii. 

Aceasta sfanta ar fi fost cea care ar fi determinat decisiv crestinarea Georgiei, in anul 40 d.Hr. Sfanta Nina s-a nascut in Cezareea Capadociei si, potrivit unor manuscrise, a fost verisoara Sfantului Gheorghe. Ea l-a adus la credinta crestina pe insusi imparatul Miriam al Georgiei, reusind sa darame templul zeului Armazi. Mai tarziu, prin indrumarile ei, a fost ridicata in capitala tarii cea mai frumoasa biserica crestina. Pentru Georgia, aceasta sfanta a devenit ceea ce a fost Constantin cel Mare pentru Imperiul Roman.

Referitor la aparitia de pe cerul Georgiei, scepticii spun ca ar fi fost vorba despre o holograma, folosita ca arma neconventionala de catre armata rusa in razboiul psihologic desfasurat impotriva trupelor georgiene. Indiferent de situatie, declaratia academicianului rus poate fi considerata o mare bomba de presa. Sursa: Dumitru Manolache - Gardianul

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.