.

Patriarhul Kiril huiduit de ucraineni

Publicat de Criss miercuri, iulie 29, 2009


Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Kiril, a fost tinta huiduielilor mai multor sute de protestatari stransi la manifestarile religioase organizate langa monumentul cneazului Vladimir-crestinatorul Rusiei din Kiev, informeaza Agerpres.

Protestatarii purtau insemne ale organizatiilor ultranationaliste UNA-UNSO si “Svoboda” si au scandat lozinci de genul “Cara-te de aici, popa moscovit colonizator!”, “Ucraina - Biserica Autocefala” si “Un singur popor - o biserica independenta!”. 

La Tedeum-ul oficiat au participat alaturi de Kiril si mitropolitii Ucrainei - Vladimir, al Moldovei - Vladimir si al Belarusului - Filaret. Protestele au culminat cu ciocnirea ultranationalistilor ucraineni, sustinatori ai bisericii ucrainene independente de Moscova, si cazacii prorusi, partizani ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, subordonata canonic Patriarhiei Ruse.

Patriarhul Kiril a scapat nevatamat din incaierarea produsa datorita formarii unui lant uman din copii si maicute. In semn de reconciliere cu autoritatile ucrainene, patriarhul rus a depus o coroana de flori la monumentul victimelor Holodomorului, eveniment considerat de Moscova excesiv politizat de regimul de la Kiev, care sustine ca Marea Foamete din anii ‘30 ai secolului trecut a fost indreptata exclusiv impotriva ucrainenilor. Sursa: Madalin NECSUTU - Ziua

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.