.

Revolte etnice in China, soldate cu 140 de morti

Publicat de Criss marți, iulie 07, 2009


Cel putin 140 de persoane au murit in timpul unor revolte entice care au avut loc duminica in Urumqi, capitala regiunii chineze Xinjiang, unde populatie este preponderant musulmana.

Guvernul chinez acuza separatistii musulmani pentru cele mai puternice violente din zona. Un purtator de cuvant al institutiei a anuntat ca 828 persoane au fost ranite, informeaza Reuters. 

De asemenea, sute de protestatari au fost arestati dupa ce au asaltat capitala regionala duminica, incendiind autoturisme, atacand politisti si blocand principalele intersectii din oras. Un ziar chinez a informat ca numarul protestatarilor se ridica la 500, in timp ce publicatiile locale titreaza ca acest numar este mai mare de 3000.

Locuitorii din Urumqi nu au putut sa acceseze luni internetul. “Orasul este practic sub legea martiala”, a spus un vanzator de fructe.

Aflata la extremitatea Asiei Centrale, Xinjiang numara circa 8,3 de milioane de uiguri, iar unele grupuri denunta represiunea politica si religioasa exercitata de China sub pretextul unei lupte antiteroriste, potrivit AFP, citata de NewsIn.

Acest gen de violente este rar intalnit in respectiva regiune, unde securitatea este foarte stricta, pentru ca Beijingul se teme de o rebeliune atribuita minoritatii musulmane uigure si turcofone.

In urma cu o luna, China anuntase ca a anihilat sapte celule teroriste de la inceputul anului in aceasta regiune. Sursa: C.C. - 9am.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.