.


Poliţia din Hunedoara a avut de lucru în acestă dimineaţă atunci când trenul cu suporterii echipei maghiare Ujpest Budapesta a trecut prin oraş. Ultraşii viole(n)ţi au aruncat cu cutii de bere şi suc în oamenii care aşteptau pe peron în gările din Deva şi Simeria. Mai mult, maghiarii le-au scandat acestora repetat “Ţiganii, ţiganii!”.

Este uşor de prevăzut, din păcate, în acest moment ceea ce se va întâmpla în Bucureşti în acestă seară la meciul dintre Steaua şi Ujpest. Dacă atitudinea ultraşilor români nu era, încă, cunoscută, nu mai încape dubiu cu ce gând vin maghiarii la Bucureşti. Suporterii lui Ujpest, în număr de 500, şi-au dat în petec în trenul rapid Viena - Budapesta - Bucureşti Nord, escortaţi de doar zece poliţişti, care se schimbă pe măsură de trenul trece dintr-un judeţ în altul. În mod uşor de prevăzut, atunci când trenul a ajuns la Deva cu 70 de minute întârziere, cei zece poliţişti nu i-au putut opri pe ultraşi, care imediat ce au ajuns în gară au început să arunce în alţi pasageri cu ce le-a picat în mână, strigându-le “Ţiganii” şi “Gipsy”, potrivit Mediafax. 

“S-au instituit măsuri speciale de siguranţă, de Poliţie şi Jandarmerie, deoarece se cunoaşte faptul că suporterii unguri sunt agresivi. Au aruncat cu lichide şi doze de bere, însă nimeni nu a fost rănit, ceea ce este foarte important. În continuare, ei vor fi însoţiţi pe tot parcursul drumului de forţele de ordine, iar alţi poliţişti şi jandarmi îi aşteată în fiecare din staţiile CFR prin care trec”, a declarat comisarul Vasile Hriţac, şeful Serviciului Poliţiei Transporturi Hunedoara.

Steaua va juca în seara zilei de joi cu Ujpest Budapesta primul meci contând pentru turul al II-lea preliminar al Europa League, pe stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea. Meciul începe de la ora 20:30, iar în tribune vor fi cel puţin 18.000 de suporteri. Meciul retur se joacă peste o săptămână, la Budapesta.

“Transilvania, ţară ungurească”

Ungurii nu i-au provocat pe români doar în judeţul Hunedoara, ei creând probleme încă de când au intrat în ţară pe la Curtici. Fanii lui Ujpest au afişat steaguri naţionaliste maghiare şi bannere în limba română cu “Transilvania, ţară ungurească”, şi harta Ungariei din vremea regatului, înainte de a pierde mai multe teritorii, inclusiv Transilvania, la Tratatul de la Trianon din 1920. Sursa: Antena3.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.