.


Parlamentarul olandez de extremă-dreapta Geert Wilders (foto) a cărui formaţiune, Partidul pentru Libertate, a ajuns în Parlamentul European după ce a obţinut peste 16 la sută în ultimele alegeri europene, a declarat că România şi Bulgaria ar trebui să părăsească UE, relatează Euronews în pagina online.

Această declaraţie a fost făcută într-un interviu acordat postului european de televiziune. Întrebat dacă Uniunea Europeană (UE) ar trebui să îşi “deschidă porţile pentru Ucraina “, Wilders a declarat că, în opinia sa, “niciun alt stat nu trebuie să (mai) adere la Europa”. “Eu sunt chiar pentru ca România şi Bulgaria să părăsească Uniunea Europeană”, a subliniat acesta. 

Parlamentarul olandez de extremă-dreapta a precizat, de asemenea, că partidul pe care l-a fondat, Partidul pentru Libertate, cunoscut pentru poziţiile sale antiislamice, “a votat împotriva ratificării Tratatului privind aderarea României şi Bulgariei” la blocul european. El susţine că “olandezii cred că Europa este suficient de extinsă” şi că s-ar opune “oricărei noi aderări”, precizând că el este “de acord cu ei”. “Cred că aceste două ţări nu sunt deloc pregătite. Nu sunt pregătite şi, în acelaşi timp, sunt foarte corupte”, a subliniat el.

“Trebuie să avem o Europă mai restrânsă, cu sarcini mai limitate, mai degrabă decât o Europă extinsă, în pofida faptului că ar fi mai influentă”, a conchis liderul extremist. El a declarat, de asemenea, că se opune ideii “unei Europe Federale”, acesta dorind ca olandezii să rămână “independenţi”, iar Olanda să coopereze “doar în domeniul economic”.

Wilders a declarat, totodată că se opune aderării Turciei la Uniune. “Nu am nimic împotriva acestei ţări. Este un aliat respectat în cadrul NATO, iar turcii sunt prietenii olandezilor. Dar nu sunt membri ai familiei. A fi un bun vecin nu înseamnă a fi membru al familiei. Iar Turcia este o ţară islamică (…), (integrarea acesteia) ar costa scump (…), vom avea de-a face cu şi mai mulţi imgranţi, lucru de care nu avem nevoie”, a argumentat el.

În opinia liderului de extremă-dreapta, majoritatea musulmanilor care au emigrat şi trăiesc în ţările occidentale nu sunt extremişti sau terorişti. Însă, în pofida acestui fapt, dacă va fi acceptată “o imigraţie masivă, atunci, în viitor, cultura islamică, identitatea islamică şi ideologia islamică vor câştiga tot mai multă importanţă” în societăţile occidentale, a subliniat el. “Sharia face parte din ideologia islamică, iar eu cred că acest tip de legi antidemocratice este exact ceea ce este pe cale să se întâmple în Europa”, a spus Wilders. Sursa: Mediafax

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.