.


Administraţia Obama a incercat să tempereze luni interpretările potrivit cărora Washingtonul va da Israelului aprobare pentru a ataca Iranul, relatează AFP, citata de NewsIn.

Un purtător de cuvant al Departamentului de Stat, Ian Kelly, a respins luni ideea că vicepreşedintele american ar fi dat aprobarea Israelului pentru a ataca Iranul. “Cu siguranţă nu vom da vreo aprobare pentru vreo acţiune militară”, a spus Kelly, repetand doar că, in declaraţiile sale, Biden a insistat că Israelul este “o naţiune suverană” cu dreptul de a lua deciziile militare pe care le doreşte. 

“Nu-i vom dicta Israelului acţiunile”, a spus Kelly. “Suntem astfel angajaţi pe langă Israel pentru siguranţa sa şi impărtăşim ingrijorarea sa cu privire la programul nuclear iranian”, a mai spus purtătorul de cuvint.

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a spus luni că ţara sa va invinovăţi Statele Unite pentru orice eventual atac israelian impotriva Iranului şi a spus că riposta va fi “dureroasă”. El a reacţionat la declaraţiile de duminică ale vicepreşedintelui american Joe Biden, care a spus că SUA nu vor dicta Israelului conduita in ceea ce priveşte ambiţiile nucleare iraniene. Sursa: Ziua

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.