.

Creste rata sinuciderilor in randul soldatilor americani

Publicat de Criss sâmbătă, august 22, 2009


Pe măsură ce tentaculele americane se întind pe glob, sute şi mii de bărbaţi, femei şi copii cad sub şenilele tancurilor. Dar chiar şi cei din interiorul tancurilor mor, de multe ori de propriile lor mâini, atunci când se întorc în cazărmile de pe solul SUA.

Conform Washington Post, 143 de soldaţi americani s-au sinucis în 2008, cel mai mare număr din cele 3 decenii de când acest indicator se înregistrează. Dar anul acesta cifrele acestea par că vor fi complet depăşite, fiind încă multe luni până la sfârşitul anului şi deja 141 de sinucideri. Această situaţie are un efect negativ asupra moralului armatei americane. 

„Cel ma frustrant lucru este încercarea de a găsi o cauză”, a declarat Generalul Peter W. Chiarelli către Comitetul Senatului Forţelor Armate pe 30 iulie.

Unul dintre lucrurile uimitoare pentru forurile superioare ale armatei este fatul că şi rata sinuciderilor printre rezervişti este în creştere. Anul trecut, armata SUA a totalizat un număr de 79 de sinucideri în rândurile militarilor activi şi 32 în rândul rezerviştilor, în cel de-al 6-lea an al războiului din Irak şi pe fondul creşterii activităţilor militare din Afganistan, unde trupele luptă din 2001.

Deşi nu sunt implicate direct în luptă, femeile soldat nu sunt imune la tendinţele de sinucidere. 4 dintre cele 141 de sinucideri „reuşite” de anul acesta sunt în rândurile femeilor.

Se pare că durata şi frecvenţa crescute ale campaniilor din Irak şi Afganistan, împotriva unui inamic care pare să renască, contribuie la creşterea stresului în rândurile militarilor, în timp ce morţile în rândul civililor duc la creşterea sentimentelor de vină şi dezgust între soldaţi.

35% dintre sinucideri sunt în rândurile celor care s-au întors din zonele active de conflict. Şeful Statului Major, Amiralul Mike Mullen, a declarat pentru Express-News că trebuie să existe o legătură între participarea la conflict şi ratele de suicid în creştere.

În timp ce Preşedintele Barak Obama angajează tineretul ţării sale între-o continuă ocupaţie a Afganistanului, se pare că şi mai mulţi soldaţi sunt condamnaţi să moară de propriile lor mâini. Sursa: frontpress.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.