.

India construieste 100 de nave de razboi

Publicat de Criss sâmbătă, august 01, 2009


India vrea sa isi dezvolte puterea navala si anunta ca va construi 100 de nave de razboi in urmatorii 10 ani. Santierele navale lucreaza deja la 32 de nave si submarine si va continua cu 75 de portavioane, distrugatoare si fregate.

Modernizarea fortelor navale indiene este vazuta ca necesara de guvernul de la New Delhi din cauza influentei pe care o are China in apele din regiune. Aceasta are de trei ori mai multe nave decat India, informeaza Financial Times. 

Oficialii indieni sunt ingrijorati, deoarece China si-a extins controlul in Oceanul Indian si Marea Arabiei, dupa ce Pakistanul si Sri Lanka i-au permis sa ancoreze in porturile lor.

Fortele navale indiene se dezvolta cel mai rapid, fiind in acest moment a cincea putere maritima din lume. India are 120 de nave si a lansat recent un submarin nuclear.

India si-a dezvoltat si propriile capacitati de construire a navelor pentru a nu depinde de alte tari intr-o situatie de criza. Oficialii militari spun ca acest lucru era o necesitate strategica. Sursa: Ziare.com

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.