.

Rusia va initia a doua etapa de teste pentru submarinele de tip Nerpa

Publicat de Criss sâmbătă, august 01, 2009


Conform declaraţiilor unui subsidiar al şantierelor Amur, cea de a doua etapă de testare a submarinelor de atac tip Nerpa (accidentate sever în cadrul primei faze a testelor) a fost iniţiată ieri.

Ca urmare a unor reparaţii costisitoare, navele de acest tip au fost relansate la apă în Marea Japoniei pe data de 10 Iulie. Primul pas al noilor teste a fost completat luni. 

„Inceputul celei de a doua etape a fost pe 31 iulie”, a declarat un oficial al docurilor de reparaţii Vostok din oraşul Bolshoz Kamen, unde este in prezent principalul submarin. Conform aceleiaşi surse, la borul submarinului a fost instalat un echipament suplimentar pentru verificarea performanţelor şi pentru optimizari, în condiţiile în care testele vor dura cel puţin două săptămâni.

Pe data de 8 noiembrie 2008, în timp ce submarinul efectua teste în Marea Japoniei, sistemul automat de stingere a incendiilor a fost declanşat accidental, depunând gaz mortal în cabinele echipajului. Numarul fatalităţilor a fost de 3 marinari şi 17 muncitori de pe şantier. La momentul respectiv, la bordul navei se aflau 208 persoane (dintre care 81 erau marinari).

Ulterior reparaţiilor în valoare aproximativă de 60 milioane USD, submarinul a fost considerat din nou apt pentru teste la apă înainte de a fi încredinţat Marinei Ruse. Până la sfârşitul anului 2009, acesta va fi închiriat Marinei Indiene sub denumirea de INS Chakra. Conform indiciilor, India ar fi plătit 650 milioane USD pentru a închiria pe 10 ani sumbarinele de tip Nerpa cu un deplasament de 12.000 de tone, care fac parte din clasa Akula II a submarinelor cu propulsie nucleară. Această clasă de submarine este considerată ca cea mai puţin zgomotoasă şi ca cea mai preiculoasă clasă de submarine ruseşti. Sursa: frontpress.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.