.

Vracii ugandezi recunosc că practică sacrificarea copiilor

Publicat de Criss marți, februarie 02, 2010


Sacrificiile ritualice sunt în creştere în Uganda în contextul modernizării ţării din cauza credinţei nativilor că vrăjitoria le poate aduce bunăstare.


Un astfel de vraci povestește că unii clienți pe care i-a avut au capturat copii și i-au adus sânge sau părți ale corpului pentru a fi folosite în ritualuri magice. Altul a recunoscut că a ucis el însuși peste 70 de oameni, inclusiv propriul fiu, scrie The Telegraph.

De altfel, chiar guvernul de la Kampala s-a declarat îngrijorat de creșterea numărului de sacrificii umane. Potrivit autorităților, sacrificiile sunt conectate cu dorința de prosperitate a ugandezilor care apelează la vrăjitorie.

"Răpesc copiii altor oameni și le aduc inima și sângele direct aici (la altar - n.red.) ca să le facă pe plac spiritelor", mărturisește unul dintre vracii care au renunțat la această practică și s-au dedicat luptei împotriva sacrificiilor umane. "Aduc ofrandele în cutiuțe și le pun sub copacul de unde vin vocile spiritelor". Vraciul susține că a primit aproximativ 180 de euro pentru o astfel de consultație, dar neagă că ar fi comis vreo astfel de crimă sau ar fi instigat pe altcineva. "Spiritele le-au vorbit direct clienților".

Potrivit polițiștilor, în 2007, doar trei crime au fost conectate cu uciderile ritualice. În 2009, în schimb, numărul a crescut la 26.

Postul britanic BBC prezintă un documentar revelator despre aceste practice magice.

Sursa: realitatea.net

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com